Olav Tryggvasons gate

Olav Trygvasonsgate går fra Bakke bro til krysset hvor Prinsens gate møter Sandgata. I dette krysset lå byens svømmebasseng i tidligere tider.

Trondheim ble grunnlagt i 997 av Olav Tryggvason, og byen feiret således 1000-årsjubileum i 1997. Da ble det også arrangert ski-VM og Trondheim var vertsby for The tall ships race”, også kjent under navnet Cutty Sark.

Olav Tryggvason var konge i Norge fra 995 til 1000. Selv om han regnes som grunnleggeren av byen, er sannsynligheten stor for at det allerede var bebyggelse på Nidareid-kaupangen (det som i dag er sentrale deler av Trondheim), da Olav kom hit.

Olav Tryggvason er kjent for å ha startet norsk mynthistorie. Rett etter at han ble konge i 995 lot han de første norske myntene preges (slås) med sitt segl.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x